CPC Exam Questions

Logo 1

  1.  34 year old Caucasian female came to the doctor’s office this morning for an excision of a 4 cm diameter benign lesion on scalp.  An adjacent tissue transfer of 21.3 sq cm was used to repair the primary and secondary defect sites. Code the procedure?

A.  11624, 12036-59

B.  11426, 13121-51, 13122-51

C.  11424, 14021-59

D.  14021

 

2.    4 weeks ago, Mr. Canon was treated for a Smith fracture he sustained while roller blading. He does not need any additional restorative treatment because the injury is healing. He has an appointment with his surgeon, Dr. Madow, for a planned replacement of the long arm cast with a short arm cast. Code today’s encounter?

A.  29075-76, 813.41, V53.7, V54.11

B.  29075-58, V53.7, V54.12

C.  99024, V53.7, V54.12

D.  29075, 29705-59, 99024, V53.7, V54.22

 

3.    Alicia, an elderly woman suffers from bradyarrythmias and is here for a battery change for a dual chamber pacemaker. Thru the skin the pacemaker pocket is opened, the old generator is detached from the leads, and the new generator is attached to the leads, and the pocket is closed. Code the procedure?

A.  33228

B.  33228, 33233-51

C.  33233, 33213-51, 33241-51

D.  33235, 33233-51, 33213

 

4.    At the ASC, a 5 year old boy was prepped and draped in sterile fashion for surgery to repair an initial incarcerated hernia. The anesthesiologist administered the anesthesia, which took effect quickly. After making an incision in the left inguinal area, the surgeon Dr. Crandall, started the operation. Shortly thereafter, the patient went into shock and the procedure was aborted. Operating room staff stabilized the patient and returned him to the recovery room.  What codes will Dr. Crandall report?

A.  49507-52, 550.10, 998.09, V64.1

B.  49501-74, 998.09, 550.11, V64.1

C.  49507-74, 550.10, 998.00, V64.1

D.  49507-53, 550.10, 998.00, V64.1

 5.    28 year old female pregnant for the 1st time with twins and has a history of hypothyroidism.  1 twin is born alive and delivered vaginally. The other twin is still born and delivered by C-Section because of malposition.  The same OB-GYN doctor that delivered the baby also provided care during the pregnancy and during the 6 weeks following delivery. What codes will the doctor report for this patient?

A.  651.01, V27.3, V91.00, 59400, 59514-51

B.  652.61, 651.01, 656.41, 648.11, 244.9, V27.3, V91.00, 59510, 59409-51

C.  652.61, 651.01, 656.41, V32.01, V91.00, 59400, 59514-51

D.  651.01, 648.11, 244.9, V27.3, V91.00, 59510, 59409-51

 

6.    Patient is 3 weeks status post surgery and is here for care of a programmable intrathecal drug infusion pump.  The patient complains that the pump provides minimal pain relief.  Thru the prior incision site the Dr. accesses the reservoir for an electronic evaluation.  To address the pump’s minimal residual and the patient’s complaint of pain, the Dr. puts more medication into the pump and increased the rate of infusion. Code the procedure?

A.  95990

B.  95991

C.  62370

D.  62369

 

7.    A 48 year old female underwent a partial cystectomy for bladder cancer.  Long after the surgery she still experiences urinary incontinence and dysuria. Her primary care physician tells her not to worry because these symptoms will go away and can be managed with medication.  The patient decides to seek a second opinion from an Urologist. The Urologist ROS focuses on urinary system during an expanded problem focused history. A detailed examination of the genitourinary system, groin, buttocks, and genitalia was performed. The MDM is of low complexity.

A.  99202

B.  99242

C.  99243

D.  99203

 8.    The OB-GYN doctor started a planned vaginal delivery for a patient with controlled TYPE II DB.  Anesthesiologist administers and epidural to relieve the labor pains.  The labor does not progress and the anesthesiologist administers anesthesia for a C-Section.  Report the codes for the anesthesiologist.

A.  01960-P2, 01961-P2

B.  01967-P2, 01968

C.  01960, 01961

D.  01967-P2, 01968-P2

 

9.    Nicole suffers from a blood dyscrasia and undergoes an automated blood count (hemogram) with automated differential WBC count. The lab equipment malfunctioned and the test had to be done twice that day.  How will the laboratory report their codes?

A.  85025 x 2,

B.  85025,

C.  85027, 85004

D.  85025, 85025-91

 

10.Which of the following carries oxygenated blood?

A.  pulmonary artery

B.  pulmonary vein

C.  right atrium

D.  inferior vena cava

ANSWER KEY

1. D      2. B      3. A      4. C      5. B      6. C      7. A      8. D      9. B      10. B

 

Logo 6

 

__________________________________________________________________________________________________________________________

CPC® is a registered trademark of the American Academy of Professional Coders (AAPC).This website is not endorsed or approved by the American Academy of Professional Coders (AAPC). CCS® is a registered trademark of the American Health Information Management Association (AHIMA). This website is not endorsed or approved by the American Health Information Management Association (AHIMA).

Certified Professional Coder courses, AAPC CPC exam review classes, Connecticut & Massachusetts, Weekend or Weekday, part time 4-8 week, $150, MONEY BACK Guarantee on Exam PASS. We service areas near Hartford, New Haven, Waterbury, and Bridgeport, Connecticut.  We also service areas near Springfield, Wilbraham, Westfield, Holyoke, and Easthampton, Massachusetts

For more sample or practice test questions to prepare for the AAPC’s Certified Professional Coder exam check out  http://www.hcpro.com/content/61715.pdf, http://www.aapc.com/training/practice-exams.aspx, http://www.gobookee.org/sample-questions-for-cpc-exam/, http://www.justcoding.com/sample-practice-cpc-questions, http://go.codingcertification.org/cpc-practice-exam, http://www.squidoo.com/cpc-practice-exam, http://quizlet.com/subject/cpc-exam-study-questions/, cpc exam question, cpc test questions, free sample cpc exam questions, cpc exam questions and answers free download, sample cpc exam questions answers, cpc exam questions, cpc sample test, cpc practical test questions, cpc test samples, free practice cpc questions, cpc practice exam, cpc practice test , cpc practice questions